Residential | Offices | Civic & Health Care | Retail | Planning & Urban Design | Hotel & resorts

National Insurance Institute

Type: Offices and public space
Size: 11,000 square meters above the ground 11,000 square meters underground
Client: the National Insurance Institute of Israel
Year: 2001

The site is situated at the heart of the new government building area and shares the entrance piazza with the District Court. The building is made up of a rounded glass wall that faces the main road in the direction of the sea and a straight orthogonal surround surface that faces the urban buildings around. A reconstructed church can be viewed west to the building, from gaps left among the building’s wall masses. The building is designed in such a way that people’s traffic centers around the main open space that is 8 stories high. The stands of the service clerks face the internal circumferential passageway and the offices are organized alongside the outer surround surface of the building.
Home  Home |  Contact Us |  Join Us
Copyright A. Yashar @ 2014. All Rights Reserved.  Privacy Policy